6 Eylül 2008 Cumartesi
Seftalili Salyangoz Cöregi Schnecken Mohn Kuchen
hamuru icin
1. 500g. un
2.1 paket kuru maya
3.80g.seker
4. 1 cay kasigi limon kabugu
5. biraz tuz
6. 1/4 litre süt
7. 100g. margarin
1 yumurta
yapilisi:
1 unu maya ile güzece karistiriyoruz
2. yumurtayi, sekeri, limon kabugunu ve tuzu ileve ediyoruz
3. ilik süt ve odasicakligindaki margarini katip yoguruyoruz
pürüzsüz ve ele yapismayacak bir hamur olana kadar
30 dk. beklettikten sonra hamuru ikiye bölüm kare seklinde aciyoruz
icine hashasi ekledikten sonra yuvarlayip 3 parmak genisliginde kesiyoruz
(dilerseniz icine meyvada katabilirsiniz) tepsiye diziyoruz ve 180° pisiriyoruz
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder